Kokosanki
13:39
Zdecydowanie najlepsze kokosanki jakie jadłam! Chrupiąca skórka i miękki, lekko ciągnący środek, pyszne :) Większość zjedliśmy, kiedy były jeszcze ciepłe, ale na drugi dzień też dobrze smakują. Przepis z niezawodnych Moich Wypieków.
Składniki na 14 dużych kokosanek:
Piec około 15 minut (zależy od wielkości kokosanek - ja piekłam kilka minut dłużej) w temperaturze 170ºC. Po ostudzeniu zdejmować z blachy.
Smacznego :)
Składniki na 14 dużych kokosanek:
- 2 jajka
- 140 g cukru pudru
- 200 g wiórek kokosowych
Piec około 15 minut (zależy od wielkości kokosanek - ja piekłam kilka minut dłużej) w temperaturze 170ºC. Po ostudzeniu zdejmować z blachy.
Smacznego :)
6 komentarze
mniam mniam, ślicznie wyglądają!
OdpowiedzUsuńi ja lubię 5takie z twardą skorupką i ciągnącym środkiem :-)
OdpowiedzUsuńśliczna fotografia.
OdpowiedzUsuńi urocza kokosanka. te ciasteczka są niebywale delikatne.
robiłam z tego samego przepisu. z tego co pamiętam były pyszne;)
OdpowiedzUsuńTeż je robiłam - pyszne są.
OdpowiedzUsuńMmmm que buena pinta tiene.
OdpowiedzUsuń