Kruche ciastka mojej Mamy

11:00

Tradycją już jest, że co roku w okresie zbliżających się świąt Mama piecze kruche ciasteczka. Najlepsze ciastka jakie jadłam, chrupiące, maślane i pięknie się listkują. Najprostsze rzeczy smakują najlepiej :) Ciastka można przechowywać przez kilka tygodni w puszce. Polecam!


Składniki:
  • 3 szklanki mąki
  • 1 kostka masła (200 g)
  • 1 opakowanie śmietany kwaśnej
  • 1 jajko do posmarowania 
  • cukier do posypania

Wszystkie składniki posiekać do połączenia się składników. Zawinąć i wstawić do lodówki na kilka godzin lub najlepiej na noc. 
Ciasto cienko rozwałkować i wykrawać ciastka. 
Smarować jajkiem i posypać cukrem.
Piec w 180 stopniach około 15 minut, aż będą ładnie zrumienione. 
Smacznego!

You Might Also Like

0 komentarze