Mus czekoladowy na mleku kokosowym

12:43

Najprostszy mus czekoladowy. Pyszny, kremowy i do tego bez cukru. Na blogu nie będzie już przepisów zwierających cukier, który zastąpiłam ksylitolem. Nie będzie też białej mąki, pojawi się za to mąka jaglana, kasztanowa, owsiana i inne bezglutenowe. Będzie za to dużo nowości i fajnych, zdrowych alternatyw dla znanych przepisów. Polecam!



Składniki:

  • 1/3 szklanki kakao
  • 1/2 szklanki ksylitolu (ewentualnie cukru)
  • 1 puszka mleka kokosowego 400 ml
  • do dekoracji: orzechy lub maliny

W misce delikatnie wymieszać suche składniki z mlekiem kokosowym. Następnie przez 2 minuty ubijać mieszaninę trzepaczką na wysokich obrotach. Przełożyć do miseczek i odstawić na noc do lodówki. 

Smacznego!


You Might Also Like

4 komentarze

  1. o tak, są o wiele zdrowsze zamienniki mąki pszennej czy cukru. moim zdaniem też smaczniejsze :) mus jest cudowny, do wypróbowania.
    pozdrawiam i zapraszam do siebie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetnie, że będą zdrowe zamienniki! ; )
    Mus prezentuje się wspaniale!
    Super pomysł!

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm, wygląda naprawdę kusząco :)

    OdpowiedzUsuń
  4. polecam ten mus - zrobiłam jest delikatny i pyszny :-)

    OdpowiedzUsuń