Mus czekoladowy na mleku kokosowym
12:43
Najprostszy mus czekoladowy. Pyszny, kremowy i do tego bez cukru. Na blogu nie będzie już przepisów zwierających cukier, który zastąpiłam ksylitolem. Nie będzie też białej mąki, pojawi się za to mąka jaglana, kasztanowa, owsiana i inne bezglutenowe. Będzie za to dużo nowości i fajnych, zdrowych alternatyw dla znanych przepisów. Polecam!
Składniki:
- 1/3 szklanki kakao
- 1/2 szklanki ksylitolu (ewentualnie cukru)
- 1 puszka mleka kokosowego 400 ml
- do dekoracji: orzechy lub maliny
W misce delikatnie wymieszać suche składniki z mlekiem kokosowym. Następnie przez 2 minuty ubijać mieszaninę trzepaczką na wysokich obrotach. Przełożyć do miseczek i odstawić na noc do lodówki.
Smacznego!
4 komentarze
o tak, są o wiele zdrowsze zamienniki mąki pszennej czy cukru. moim zdaniem też smaczniejsze :) mus jest cudowny, do wypróbowania.
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam do siebie!
Świetnie, że będą zdrowe zamienniki! ; )
OdpowiedzUsuńMus prezentuje się wspaniale!
Super pomysł!
Mmm, wygląda naprawdę kusząco :)
OdpowiedzUsuńpolecam ten mus - zrobiłam jest delikatny i pyszny :-)
OdpowiedzUsuń