Ciasteczka korzenne

17:05

Wspaniałe, kruche, korzenne ciasteczka. Pachną rewelacyjnie, w całym domu czuć aromat cynamonu, imbiru i goździków. Najlepsze na jesień. Bardzo nam smakowały :) Przepis znaleziony na blogu Pomodoro e basilico.


SKŁADNIKI:
  • 300 g mąki pszennej
  • 100 g cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 250 g margaryny do pieczenia (dałam masło - przyp. cookingmarta)
  • 3 łyżeczki przyprawy korzennej

Z podanych składników zagnieść ciasto i wsadzić na godzinę do lodówki. 
Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm i wykrawać ciasteczka.
Piec w temperaturze 210 stopni około 10-12 minut.

You Might Also Like

4 komentarze

  1. Mniam, nie ma to jak korzenne ciasteczka, uwielbiam taki aromat:)

    OdpowiedzUsuń
  2. takie pyszne chrupac lubię, oj lubię!

    OdpowiedzUsuń
  3. ciastka korzenne <3 uwielbiam
    zakupiłam foremki na pierwszy rzut ida pierniczki ale niebawem też się skuszę na takie ciacha :D
    a tymczasem obserwuję Cię i zapraszam do mnie na tadzin
    http://bemymusthave.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. widzę foremki ze szwedzkim konikiem ;)

    OdpowiedzUsuń