Ciasteczka korzenne
17:05
Wspaniałe, kruche, korzenne ciasteczka. Pachną rewelacyjnie, w całym domu czuć aromat cynamonu, imbiru i goździków. Najlepsze na jesień. Bardzo nam smakowały :) Przepis znaleziony na blogu Pomodoro e basilico.
SKŁADNIKI:
- 300 g mąki pszennej
- 100 g cukru pudru
- 2 żółtka
- 250 g margaryny do pieczenia (dałam masło - przyp. cookingmarta)
- 3 łyżeczki przyprawy korzennej
Z podanych składników zagnieść ciasto i wsadzić na godzinę do lodówki.
Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm i wykrawać
ciasteczka.
Piec w temperaturze 210 stopni około 10-12 minut.
Piec w temperaturze 210 stopni około 10-12 minut.
4 komentarze
Mniam, nie ma to jak korzenne ciasteczka, uwielbiam taki aromat:)
OdpowiedzUsuńtakie pyszne chrupac lubię, oj lubię!
OdpowiedzUsuńciastka korzenne <3 uwielbiam
OdpowiedzUsuńzakupiłam foremki na pierwszy rzut ida pierniczki ale niebawem też się skuszę na takie ciacha :D
a tymczasem obserwuję Cię i zapraszam do mnie na tadzin
http://bemymusthave.blogspot.com/
widzę foremki ze szwedzkim konikiem ;)
OdpowiedzUsuń